
خیانت زناشویی میتواند پیامدهای عاطفی شدیدی در زوجین ایجاد کند. مشاهدات بالینی و پژوهشهای علمی نشان میدهند که افشای خیانت زناشویی تأثیر مخرب و تکاندهندهای بر زوجها میگذارد.
خانواده از نخستین نظام های نهادی عمومی و جهانی است که برای رفع نیازمندی های حیاتی و عاطفی انسان و بقای جامعه ضرورت تام دارد. خانواده رکن طبیعی و اساسی اجتماع و نخستین مدرسه و مهد اصلی تربیت است. خانواده عامل انتقال فرهنگ، تمدن، آداب و سنن است و اهمیت آن دائمی است. خانواده میتواند عامل سازندگی جسمی، روانی، عاطفی، ذهنی فرزندان باشد و یا عامل ویرانی و نابودی آن ها، میتواند شرافت و سلامت ایجاد کند یا انحراف و اختلال.
یکی از بازیهای مورد علاقه در سنین كودكي بازیهای رایانهای است. رایانه واژهای آشنا برای انسانهای امروز است که خلاقانه ترین نواوری بشر است و جز لاینفک زندگی بشری است. دنیای مدرن بدون رایانه و برنامه های ان فاقد هرگونه معنا و مفهوم است. با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، شاهد فراگیر شدن رایانه ها در سالهای اینده خواهیم بود. بازیهای رایانه ای یکی از ابزارهای سرگرمی در دنیای امروز هستند وگوی سبقت را از دیگر رسانه ها از قبیل تلویزیون، فیلم و دیگر رسانه ها ربوده اند و محبوبترین سرگرمی برای نسل کودک و نوجوان است.
دلزدگي زناشويي حالت دردناك فرسودگي جسمي، عاطفي و رواني است و زوج هاي متوقع را متاثر ميسازد. اين حالت زماني بروز ميكند كه آنها متوجه ميشوند علي رغم تلاششان رابطه آنها به زندگي معنا نداده و نخواهد داد.
اضطراب و تعارض در اين اختلال به قدري شديد است كه بخشي از شخصيت فرد از باقي عملكرد هشيار او جدا ميشود. اين افراد دگرگوني موقتي در هشياري ميشوند كه طي آن هويت شخصي خود را از دست ميدهند، آگاهيشان از محيط كمتر ميشود و حركات جسماني عجيبي را نشان ميدهند.
بدون شک، جهان معاصر نسبت به دو دهه قبل ، تفاوت کیفی دارد.زیرا با پیشرفت تکنولوژی، رایانه ها وارد همه حیطه های زندگی مردم شده است. دربررسی استفاده از رایانه ، عمدتا دو کاربرد عمومی آن از قبیل بازیهای رایانه ای و اینترنت مد نظر قرار میگیرد.
یکی از رویکردهاي درمانی که در دهه هاي اخیر کاربرد گستردهاي پیداکرده است، واقعیت درمانی است که به طور موفقیت آمیزي در کانادا، ایالات متحده، کره، ژاپن، ایرلند، آلمان، و ساير كشورها مورد استفاده قرارگرفته و اعتبار آن تائید شده است.
تحلیل رفتار متقابل به عنوان نظریه شخصیت تصویری از ساختار روانشناختی انسان ها به ما ارائه میدهد و به همین منظور از یک الگوی سه بخشی به عنوان حالت نفسانی (خود) استفاده می کند.
اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی نوعی اختلال خلقی و بیماری روانی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق میشوند. اختلال دو قطبی به صورت معمول در آخر دوره نوجوانی یا اوائل دوره بزرگسالی تظاهر پیدا میکند.
يكي از عوامل آسيبزا در ساختار و ثبات خانواده، مساله روزافزون روابط فرازناشويي است. اين پديده در جوامع مختلف و فرهنگهاي مختلف، به اشكال گوناگون تعريف شده است و هر زوج بنا به تعهدي كه در رابطه خويش با يكديگر بنا نهاده اند، نگرش و تعريف خود را دارند.